wat een weer
Door: Annick
Blijf op de hoogte en volg Annick
28 Maart 2007 | Hong Kong, Hong Kong
hey allemaal,
groeten vanuit een Hong Kong waar het eindelijk lente lijkt te worden! De afgelopen weken hadden we voornamelijk laaghangende bewolking en regen. Maar ook als het niet regende was nog alles nat, zo vochtig was het. Mensen bewaren hun paspoort in plastic zakjes want anders gaan de pagina's aan elkaar plakken, en was die je te drogen hangt wordt alleen maar natter. Nu hebben we eindelijk weer een zonnetje en kunnen we weer van ons mooie uitzicht genieten (zie foto's op www.qobontimay.mijnalbums.nl). Dus je zou zeggen, haal de mouwloze shirts en de rokken uit de kast want daar is het weer voor. Dat klopt ook wel tot op zeker hoogte, maar om een of andere reden vinden ze het hier een goed plan om het in de klaslokalen en de eetgelegenheden superkoud te maken. Met als resultaat dat we allemaal verkouden zijn. En wat hebben we hier van geleerd: ga in Hong Kong nooit de deur uit zonder een vest.
Mijn voetje is weer zodanig in orde dat ik weer ben gaan tennissen. Ze hebben hier tennisbanen op de raarste plekken. Ik heb er 2 voor de deur, die natuurlijk ideaal gelegen zijn voor mij, maar dat vinden andere mensen ook dus soms moet ik dan uitwijken naar een andere baan. En die ligt midden op een parkeerplaats :S. Zeer vreemd, maar verder een prima baan hoor. We hebben ook een zwembad (2 zelfs) maar daar ben ik nog niet geweest. Het buitenbad is nog niet open en in het binnenbad is het vaak erg druk. Ik hoor van mijn mede-exchangers dat de Chinezen niet aan bikini's doen. Ze trekken meteen een heel duikpak aan.
De tijd van midterms is voor mij nu eindelijk voorbij. Ik heb alles minstens voldoende gedaan volgens NL-standaarden, maar hier doen ze aan relative grading dus of je slaagt is nog altijd maar de vraag. Die Chinezen werken zich namelijk de pleures en halen allemaal negens. Behalve bij Chinees, want daar zitten geen Chinezen. Dat Chinees gaat me best goed af moet ik zeggen. Uitspreken is nog steeds wat lastig, maar er zit vooruitgang in de tent.
Gisteren (met wat vertraging dus) heb ik dan eindelijk mijn pak mogen ontvangen dat ik bij de tailor besteld had. Ik kan er geen jumping-jacks in maken, maar dat hoeft ook niet in een pak, dus het is prima. Ik ben ook erg blij met mijn jurk die ik vorige week heb gekregen.
Vandaag is onze laatste traditionele wednesdaynight at Skids. Dat was onze vaste plek iedere woensdag om te gaan stappen, maar het gaat sluiten dus nu moeten er alternatieven gezocht worden. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg, want ze wilden mij daar geen gewone cola geven, dus ik had er al een keer stampij staan maken. De nieuwe plek wordt waarschijnlijk Tribeca. Daar ben ik echter ook al een keer weggestuurd omdat ik de verkeerde schoenen aanhad. Dus ik moet even op jacht naar lady-like-shoes want anders mag ik niet naar binnen :S. De beste plek om te gaan stappen is nog altijd Lan Kwai Fong. Daar waren we vorige week ter gelegenheid van St. Patrick's Day. Er is niets Iers aan Hong Kong, maar toch was het reden voor groots feest.
Qua cultuur ben ik dit weekend naar de temple of the 10000 buddha's geweest. Het was niet superspeciaal maar er waren inderdaad razend veel buddha's!!
Verder mag ik vandaag mijn nieuwe Chinese visum ophalen. Met mijn tripjes naar Shenzhen had ik al mijn entries op mijn oude visum verbruikt, dus ik moest een nieuwe hebben voor de paasvakantie. Aanstaande zondag vlieg ik naar Xi'an (centraal China) en ga daar een paar dagen rondkijken en neem dan de trein naar een ander deel van China. Dat horen jullie allemaal wel in een later bericht.
gruessli, xx
Annick
gruessli, xx
Annick
28 Maart 2007 - 06:09
Gwen:
Hoi Annick! Klinkt weer goed :D Geweldig dat het weer bij jou zo mooi is, hier in Venetie is het maar een druilerig gebeuren :( Maar goed, we vermaken ons toch wel! Veel plezier met je reizen in de komende week xxx Gwen -
28 Maart 2007 - 06:09
Gwen:
28 Maart 2007 - 07:31
Milou:
Hey!klinkt weer allemaal geweldig!Het weer wordt hier ook al een beetje beter,gelukkig!Veel plezier met je tripje naar centraal China,cool dat je zoveel onderneemt!Nogmaals: Geniet ervan!X Milou -
28 Maart 2007 - 09:18
Smoon:
Eehj Annick,
ik zie op de foto's dat je kamer daar ook alweer 'modus bom ontploft'is, niets nieuws dus, haha! Wanner kun je je jurk aan of heb je geen gelegenheid in Hong Kong?
X -
28 Maart 2007 - 10:25
Iris:
Hey, klinkt leuk allemaal hoor :). Hier in Tilburg is het ook mooi weer. Het zonnetje schijnt enzo :). Veel plezier nog en ik vind ut leuk om al je verhaaltjes te lezen! xxx Iris -
28 Maart 2007 - 15:01
Anouk:
Hannnick!
Leuk man allemaol die verhaole! maar goad desse t noa dien zin hes in zon ver land:D En det chinees... respect huur:D
Hee is t auk eindelijk fijn weer, jammer genog hebben we tentames.. maar is praktijk dus t ein en ander kinne we boete oefene:)
Nou enjoy nog dao en tot schriefs!! ps. laup nou stage op Den Hulster:)
Kus Anouk -
29 Maart 2007 - 17:18
Eric.Leoniek,Mandy,R:
Hoi Annick!
leuk weer wat van je te lezen!
geniet ervan!
groetjes uit Blerick