laatste colleges
Door: Annick
Blijf op de hoogte en volg Annick
23 Mei 2007 | Hong Kong, Hong Kong
hey allemaal,
sorry dat ik zo lang niets heb laten horen, maar er gebeurde eigenlijk niet heel veel uitzonderlijke dingen. Het ging gewoon door zoals het ging. Maar het is toch wel weer even tijd voor een update.
Niet lang nadat ik terug was gekomen uit China kwamen mijn ouders lang. Ik heb even de tourguide uitgehangen en met hen de tourist gespeeld in Hong Kong. Ik denk dat ik erin geslaagd ben te laten zien dat Hong Kong meer is dan alleen maar wolkenkrabbers. Zo zijn we naar de Big Buddha op Lantau Island geweest, en zijn we wezen hiken op Lamma Island (geen wolkenkrabber te bekennen). Ze moesten wel nog even oefenen met het eten met stokjes, maar reken maar dat als ik weer thuis ben geen mes en vork meer wil zien als er rijst of noedels gegeten worden ;). Ik ben niet de hele tijd bij mijn ouders geweest. Zo waren er ook wat activiteiten elders die ik echt niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan. Zo was er ter gelegenheid van koninginnedag een borrel bij de residentie van de Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Hong Kong. Nou hartstikke tof natuurlijk. Die man woont echt op een prachtige lokatie in Hong Kong en er waren echt heeel veel mensen! Ik kwam geloof ik met 10 business-cards thuis en had ook een hoop Nederlandse studenten aan andere universiteiten uit Hong Kong ontmoet. Natuurlijk had de consul ook voor een hapje en een drankje gezorgd (bitterballen!!!). Zeer geslaagde avond. Verder had een medestudent later in de week een tour met een boot geregeld. Met 60 medestudenten hebben we toen in de avond een boottocht van de universiteit naar centrum Hong Kong gemaakt. Tussen alle wolkenkrabbers in. Wahoo!!! Verder ben ik tegenwoordig helemaal fan van de paardenraces. Ik wed niet meer dan 2 euro per avond (dus maak je geen zorgen, ben niet spontaan een gokker geworden), maar gil net zo hard mee met allemaal die rijke lui die daar 100en op hebben gezet.
Helaas moest ik ook nog naar school tegelijkertijd dus het was wel even druk dat weekje dat mijn ouders hier waren. Daarna brak de tijd van presentaties (verplicht in pak), verslagen en papers aan. Gelukkig zijn die allemaal voorbij en heb ik nu alleen nog maar tentamens. Chinees is ook al afgelopen. Dat vind ik echt wel jammer, was een superleuk vak. De 30ste ben ik klaar met tentamens en ga dan tot eind juni een beetje de omgeving verkennen. Waarschijnlijk: Cambodja, Thailand en Vietnam. Daarna ga ik heel kort even terug naar Hong Kong en dan door naar Beijing om daar verder Chinees te gaan leren. Dus attentie, attentie: mijn adres is niet meer geldig.
Ondertussen loopt de campus langzaam leeg. Ik heb helaas heel laat tentamens maar er zijn er die nu al klaar zijn. Zo is Claudia (mijn mede-exchanger uit Tilburg) al vertrokken. Ter gelegenheid van haar laatste avond zijn we lekker uit wezen eten en daarna flink op stap. Ondertussen is Claudia's kamergenootje (uit Maastricht) ook vertrokken en langzaam gaat iedereen ervandoor, zij het naar huis of op reis. Dus dezer dagen zitten vol met goodbye-dinners en studeren. Toen ik vanochtend naar de computerruimte liep kwam ik ook alweer 2 mensen tegen die met hun koffers naar een taxi liepen te sleuren omdat ze vandaag vertrokken. Daaronder ook Sam, die ik samen met Geo als eerste zag hier in HK. In heb begin hebben we alle dingen die geregeld moesten worden met zn drien moeten doen, dus wij hebben alle eerste indrukken van Hong Kong samen gehad. Dus het is wel extra treurig dat Sam nu alweer weg is. Het leek alsik m gisteren voor het eerst op het vliegveld zag!!
Ik weet nog niet precies wanneer ik uit Hong Kong wegga, maar in ieder geval voor 4 juni.
Ik ga nu weer gauw verder met leren voor mijn tentamen van vrijdag. Jullie ook allemaal succes met leren!!
XX Annick
P.S. de foto's van China zijn nu wel zo'n beetje compleet. Aan de categorie Hong Kong algemeen voeg ik ook af en toe nieuwe toe: www.qobontimay.mijnalbums.nl
XX Annick
23 Mei 2007 - 07:09
Bas:
Haai Annick! De lengte van je verhaal valt me stiekem een beetje tegen. Dit keer helaas geen enorm aparte dingen gebeurd dus.. Ik hoop dat er nog een laatste verhaaltje komt waarmee we een goede regisseur voor de verfilming kunnen strikken.. :p Ben blij dat het allemaal soepeltjes verloopt.. Hier gaat ook alles z'n gangetje; vorige week donderdag hebben mn (sinds feb nieuwe) huisgenootjes een housewarmingparty gegeven.. Nu staan idd de tentamens voor de deur, dus zal het voetbaltoernooi van de TEV vanmiddag een van de laatste niet studieactiviteiten zijn!
Tot snel,
xx
Bas -
23 Mei 2007 - 08:01
Anouk:
Hee Annick,
Leuk om te lezen hoe het daar met je gaat! Heel veel succes met je tentamens nog.
x Anouk -
23 Mei 2007 - 08:55
Jet:
Heey annick! Heel veel succes nog met je tentamens! En daarna natuurlijk heel veel plezier met reizen!
Kus Jet -
23 Mei 2007 - 19:38
Loes:
Hey Annick! Rot altijd he al dat afscheid, ik kan daar altijd zo slecht tegen! Maarrr..komt het moment dat je chinees kan leren ook steeds dichter bij :) Ik heb trouwens momenteel mn hand in het verband dus kan niet schrijven. Heel goed excuus om niet aan m'n thesis te werken ;) Vandaag voetbaltoernooi gehad, heerlijk verbrand maar wel gezellig. Veel succes met je tentamens! Zoen van mij -
27 Mei 2007 - 11:29
Calle:
Heee Annick! Zijn je tentamens tot nu toe al goed gegaan? Erg jammer dat iedereen al weg is ja, maar wel heel leuk dat je binnenkort zo'n leuke reis gaat maken! Succes nog met je tentamens en heel veel plezier op reis! xx Calle