Peking Eend - Reisverslag uit Shenzhen, China van Annick - WaarBenJij.nu Peking Eend - Reisverslag uit Shenzhen, China van Annick - WaarBenJij.nu

Peking Eend

Door: Annick

Blijf op de hoogte en volg Annick

16 Maart 2007 | China, Shenzhen

goedemorgen allemaal!
Ik kan weer een nieuw land aan mijn lijstje toevoegen want ik ben voor het eerst echt in China geweest (Hong Kong is ook China, maar niet helemaal :)). Het uiterst lelijke en sfeerloze plaatsje Shenzhen, net over de Chinese grens, is de plek om te winkelen. Let wel, alles is nep. Wij hadden daar een adresje van een tailor, die maakt vanalles op maat voor je. Dus met 5 personen hebben we bij hem 7 bestellingen neer gelegd waarvan een jurk en een pak voor mij zijn. Ik ben helemaal opgemeten en mag morgen het resultaat gaan ophalen. Ben razend benieuwd!! Verder hebben we in Shenzen lekker wat Chinese cuisine gehad. Er werd ons aangeraden Peking Eend te nemen. Het was inderdaad erg lekker, maar het ziet toch een beetje raar uit als er zo'n hele eend zielig op een schaal ligt te koekeloeren. Wat eten betreft, op de universiteit heeft iemand laatst een worm in zn eten gevonden!!! AAAAARGGGGHGHGHG. Dus bij dat eettentje is het tegenwoordig erg rustig want niemand gaat daar meer naartoe.
Met de colleges gaat alles ook nog gestaag. Het is nu erg druk met midterms en opdrachten en bij mijn Chinese les hebben we net een beetje leren lezen. En dat is heel interessant want je kunt overal oefenen want in het Cantonees schrijven is precies hetzelfde als Mandarijn schrijven. Ik voel me net als toen ik 6 was en net had leren lezen en alles probeerde te ontcijferen. Dat doe ik nu hier ook!! Maar ik weet natuurlijk nog maar heel weinig tekens dus erg hard gaat het nog niet. Op zich is de taal niet zo heel erg moeilijk want de grammatica is net wiskunde, logica ten top. Maar de uitspraak is zooo ontzettend moeilijk!! Mijn roommate lacht zich altijd helemaal scheef als haar in het Chinees probeer te vertellen dat ik vanavond om 8 uur met vrienden ga eten. Maar de meeste Chinezen waarderen je pogingen om Chinees tegen ze te praten, ookal verstaan ze er geen fluit van.

groetjes, en tot het volgende bericht!
xx Annick

• 16 Maart 2007 - 10:40

Ronald En Nel:

Over ruim een maand komen wij die eend ook eens proeven. Alhoewel, of we daar voor kiezen van de menukaart weten we nog niet zeker. Het ontcijferen van tekens kunnen we ons nog goed herinneren. Het klinkt allemaal als Marcel Proust's "Recherche". Vraag maar eens aan de Franse studiegenoten of ze daar iets van herkennen. We bedoelen dan dat je vroeger iets hebt gedaan of indringend ervaren dat nu, vele jaren later, plotseling weer terugkomt, "le temps perdu".

• 18 Maart 2007 - 10:27

Bas:

Haai Annick!
    Kort verhaaltje dit keer, maar da's ook niet erg :P Hier gaat ook alles zn gangetje, afgelopen donderdag vond de LED plaats in Amsterdam. Erg interessant en leuk natuurlijk!
    Veel plezier!

bas

• 18 Maart 2007 - 11:31

Jules:

Ha Annick, je maakt daar heel wat mee! Echter, die eend zal best lekker zijn, maar lijkt me toch een vreemd gezicht als die op m'n bord zou liggen. Je kunt aan het einde van je periode wel een heel boek samen stellen, denk ik. Nou, veel plezier en suc6 met de studie voordat die vergeten wordt ;-)

Jules!

• 19 Maart 2007 - 13:33

Astrid:

Wat leuk man! Haes se eend gegaete? wat grappig! ik vind t ech knap dat se gewoen wat chinees al kens laeze en zoe! ech good man! vuuel plezeer nog! dieke kös astrid

• 26 Maart 2007 - 14:25

Jan Giesen:

Hoi Annick,
    Ik ben een collega van je vader en heb met veel interesse jouw belevenissen gelezen. Ik werns je nog heel veel succes met je studie. Groetjes Jan.