That's the Question! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Annick - WaarBenJij.nu That's the Question! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Annick - WaarBenJij.nu

That's the Question!

Door: Annick

Blijf op de hoogte en volg Annick

13 Februari 2007 | Hong Kong, Hong Kong

heyhey,

hier weer een bericht uit het verre Hong Kong. Om te beginnen wil ik jullie er allemaal aan herinneren dat woensdag (14 feb) mijn flitsende optreden bij THAT'S THE QUESTION is. En voor de echte fans is op donderdagochtend de herhaling :). Het stelt niet zo heel veel voor, maar toch wel grappig dat ik op TV kom natuurlijk. Laat maar horen wat jullie er van vonden!

Ondertussen zijn de colleges hier in volle gang. Ik heb zo ongeveer de helft van mijn vakken moeten wisselen omdat mevrouw de studieadviseuse in Tilburg het niet eens was met mijn keuze en nu heb ik onder andere mijn favoriet Music Drama & Theatre moeten laten vallen :(. Over het algemeen zijn de vakken goed te doen, maar ik denk dat als de groepsopdrachten komen (uiteraard allemaal Chinezen in mijn groepje), het wel wat moeilijker wordt. De studieverenigingen zijn hier ontzettend actief. Iedere dag staan ze in the atrium (soort van grote hal bij de ingang van de universiteit) de blehren. Punt is alleen dat ze dat in het Chinees doen dus ik versta er niets van. Maar mijn Chinese roommate was zo vriendelijk mij uit te leggen wat er aan de hand is. Alle verenigingen hebben 1 (of meerdere) kandidaatsbestuur/besturen. 14 en 15 feb moet er gestemd worden over of dat bestuur goedgekeurd wordt. Dus daarvoor staan ze campagne te voeren. Ze knutselen ook vanalles in elkaar als promotiemateriaal en het ziet er allemaal heel kleurrijk uit. Ook alle Halls hebben een nominated cabinet. Zo ook hall IV waar ik in woon. Ze organiseren vanalles om stemmen te krijgen. Zo hadden we laatst soup-gathering (smeeerige soep dat dat was zeg), breakfast, speetdateavond (ivm valentijnsdag), en een floormeeting. Ik en een Frans meisje in mijn verdieping hadden besloten maar eens te gaan kijken bij die floormeeting. Het bestuur vond het geweldig dat we er waren en de meeting verliep spontaan tweetalig. Ze vroegen ons of we ons even voor wilden stellen en wij dachten dat dat gewoon was omdat ze ons nog niet kenden. Achteraf bleek echter dat we ons daarmee kandidaat stelden als chairman van de floorcommittee!! Gelukkig was er ook nog een Chinees meisje kandidaat en die werd tot chairman elected. We moesten wel nog een hele fotosessie meedoen en ze me de foto's doorspelen zal ik ze wel even on-line posten.
Ik denk dat de QF-Chinezen bij ons in Tilburg wel een goede weergave zijn van de Chinezen hier. Tissues meenemen om het zweet van je voorhoofd te vegen, slapen in de les, 20 minuten te laat aankomen zetten...dat is hier allemaal normaal. Je kunt zelfs zonder problemen je telefoon opnemen.
Tussendoor ben ik weer begonnen met tennissen. Aangezien ik het al een tijdje niet gedaan had ging het verschrikkelijk slecht, maar mijn medetennissers (we deden dubbel) hadden nog wat naweeen van de avond stappen daarvoor dus die waren niet veel beter. Maar het was wel gezellig en we zijn van plan dat vaker te gaan doen (practice makes perfect zullen we maar zeggen).
Vorige week hebben we met de 6 Nederlanders die hier zijn hele lekkere savoiekoolstamppot gemaakt!! Was echt heel lekker om na al die rijst weer eens lekker aardappelen te eten. In de stad is ook een Nederlands restaurant waar je bijvoorbeeld een broodje kroket kunt halen! Dus dat plekje onthouden we voor als we de rijst en de noedels even helemaal zat zijn.

Volgende week hebben we een weekje vakantie in verband met het Chinees nieuwjaar. Ik blijf echter niet in China, maar ga een weekje op reis. Ik zal als ik terug kom verslag uitbrengen en het met wat foto's illustreren.

groetjes,xx
Annick

• 13 Februari 2007 - 11:15

Jet:

Nou ik hoop dat ik je optreden kan zien! Neem aan dat ik het ook op internet kan zien! Word je toch wel beetje beroemd he! Haha!
    Veel plezier volgende week! Kus

• 13 Februari 2007 - 13:46

Bas:

Ik ga duimen voor je dat je gaat winnen morgenavond :P
    Jammer dat we de afloop al weten haha.. Bijna carnaval hier, ga je ook chinees carnaval vieren of bestaat dat niet??
    x
    bas

• 13 Februari 2007 - 15:15

Astrid:

Ik gaon zeker kieke morge!t steit al in mien agenda!bin beniejd!!! vuuel plezeer nog door! dieke kös

• 13 Februari 2007 - 20:18

Ronald:

Vanavond hebben we de laatste uitzending van TTQ gezien voor jouw aanstekelijke optreden. Natuurlijk zetten we de video aan, zoals afgesproken. De uitzending komt op de band "De kinderen", die gaat zeker nooit verloren raken. That's the question komt dus achter "De Efteling", "de gymles", "de wintersport", "de zweminstructie" en "het avondeten". Jeugdopnames van jou en Simone. Veel plezier op de Filipijnen. Tot slot moet ik beroepshalve even melden dat er nogal wat spellingfouten in je teksten staan. Dit maakt de berichtgeving er niet minder interessant op.

• 14 Februari 2007 - 09:31

Eric,leoniek,mandy,r:

ha Annick,
    van je moeder gisteren dit adres gekregen. Tof, om het allemaal te lezen! We gaan vanavond zeker kijken naar TV. We zullen je missen op de ski's!!!
    Heel veel plezier en succes. Groetjes Eric,Leoniek,Mandy en Roy

• 14 Februari 2007 - 17:39

Marieke:

Haaj Annick!

Een tuinslak? ^o)
    Haha supercool om je even bij TTQ te zien!
    Ik ga snel weer verder kijken hoe 't afloopt ;) Tot over een hele tijd! (Als ik geen analyse meer heb hoopik ;))

Kus Marieke

• 14 Februari 2007 - 18:27

Annemie En Henk:

hartstikke leuk je televisie optreden , maar je best wel moeilijke vragen.
    veel plezier en vele groetjes uit Eemnes

• 14 Februari 2007 - 18:32

Linda & Inge:

Heey Annick,
    Hebben je net bewonderd bij TTQ, wat een vragen had je zeg! Die vrouw met dat prachtige gebit had wel hele makkelijke vragen zeg! Maar heeft ons valentijn weer wat dragelijker gemaakt;) Bestaat daar ook zoiets als valentijnsdag?

ciao,
    Inge en Linda
    ps. carré met dubbel r, zoals tedd met dubbel d;)

• 21 Februari 2007 - 09:45

Yolande Kruithof:

Helaas je uitzending gemist, maar resultaat was mager toch? Leuk je verhalen te lezen. Nog heel veel plezier. Groeten ad en yolande

• 21 Februari 2007 - 12:57

Ski In Serfaus:

De temperatuur is fantastisch. De pistes ook.We amuseren ons geweldig. Groeten uit Oostenrijk