Colleges
Door: Annick
Blijf op de hoogte en volg Annick
31 Januari 2007 | Hong Kong, Hong Kong
Ni hao!!
Bedankt voor al jullie berichtjes!Ben ik echt blij mee! Hier zijn ondertussen de colleges zijn begonnen. Mijn keuzes zijn allemaal goedgekeurd door de universiteit hier maar Tilburg is weer eens lui en laat op zich wachten. Over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn vakken op eentje na en dat is Classical CHinese Philosophy. Het wordt gegeven door een dove Engels-sprekende (of eigenlijk Engels-fluisterende) professor uit Singapore. Op zich reuze interessant en we zijn maar met z'n 9en dus is wel gezellig, maar het is op maandagochtend om 9 uur en dat komt erg slecht uit wat weekendjes weg betreft. Wellicht dat ik dit vak dan ook ga ruilen tegen Introduction in Astrophysics & Astronomy. Bij dat vak zit ik met alleen maar locals in een enorme collegezaal en ik als trouwe fan van de sterren vind dit natuurlijk een leuk vak. Maar we moeten er wel allemaal rare activiteiten voor doen dus dat is wat minder. Verder heb ik nog Chinese les..ontzettend grappig. We zitten daar (uiteraard) met alleen maar exchangers en we kunnen er allemaal nix van dus dat geeft wel hilarische momenten. Mijn andere vakken zijn Understanding the East Asian Miracle (over de booming Asian economie, is wel een OK vak, maar niet reuze voor zover ik heb gezien), Game Theory (wederom allemaal local. Is natuurlijk wel helemaal mijn gebied omdat het een TRIE-vak is en het is een puzzelvak en mam zaet det ik unnen echte puzzelaer bin dus dit vak komt wel goed) en Music, Drama & Theatre. Bij dat laatste vak zit ik ook met allemaal locals en we gaan een stage production maken. En we krijgen theorie over opera, opperette en musicals plus natuurlijk zangles, acteerles en les in stage combat (whatever dat mag zijn). Verder gaan we met die klas ook naar een musicaluitvoering in het theater in hong kong en dat is natuurlijk helemaal mooi. De docent is een toffe peer en maakt een hele show van zn les dus dat vak komt wel in orde denk ik.
Ondertussen ben ik al wat meer aan de geur hier gewend. Het eten is nog steeds niet zo mijn favoriet maar ik wel een plekje op de campus gevonden waar je gewone nasi kunt krijgen. Ook hebben we een McDonalds op de campus voor noodgevallen :). Buiten colleges hebben we een hoop get-togethers met alle exchangers, zij het georganiseerd of niet georganiseerd. En er worden tussendoor flink wat reisplannen gemaakt want binnenkort (15 feb tot en met 21 feb) is er de Lunar New Year holidays. Dan is er Chinees nieuw jaar en hebben we vrij. Zelf weet ik nog niet wat ik dan ga doen, maar er zijn een hoop mogelijkheden.
Ik heb ontdekt dat mijn roommate Shirley heet en haar vriendje Victor. Ik zie haar echter bijna nooit want volgens mij blijft ze vaak bij hem slapen. Dus het is erg rustig in ons kamertje. Ze is een local (Hong Kongs dus) en spreekt prima Engels. Maar ze spreekt niet veel dus ik weet eigenlijk nog steeds niets van haar. Ik zal binnenkort eens mijn nieuwe Chinese taal kwaliteiten laten horen, eens kijken of ze er wat van verstaat. In de les leren we Mandarijn, en op straat leren we Cantonees. Dat laatste is vooral erg praktisch bij het afdingen van de taxirit terug naar de campus na het stappen. Als je al in het Chinees hallo zegt en vriendelijk glimlacht vinden ze je al helemaal geweldig en krijg je wel wat van de prijs af.
Vanavond is er weer een international-students-party en daarna op stap in Lang Kwai Fong (het stapgebied hier). Colleges beginnen hier vaak pas laat in de ochtend of voor sommigen pas 's middags dus optijd opstaan is hier niet nodig.
dat was m weer voor vandaag. Binnenkort meer nieuws!
byebye, xx
Annick
dat was m weer voor vandaag. Binnenkort meer nieuws!
byebye, xx
Annick
31 Januari 2007 - 09:14
Gwen:
Hee Annick, klinkt weer geweldig! Wat een leuke vakken heb je!! Hoop dat het bij ons ook allemaal zo goed gaat, nog 10 daagjes :S Veel plezier maar weer! Kus -
31 Januari 2007 - 09:31
Inge:
Heej Annick!
Wat leuk te lezen hoe het je daar vergaat! Klinkt als een heerlijk niet-al-te econometrisch vakkenpakket dat je daar hebt;) Hier zijn de colleges inmiddels begonnen, maar ik geniet nog na van mijn wintersport. Skien is zo fantastisch:) Veel plezier daar nog,
Ciao, Inge -
31 Januari 2007 - 09:33
Jet:
Heey, klinkt super! Ook bij jou weinig studeren volgens mij! Vooral veel reisjes en feestjes! Niet verkeerd. Kus -
31 Januari 2007 - 09:39
Stefan:
Ha annickske, waat fijn dao allemaol in Hongkong! Volgens mich hesse ein hoeg Harry Potter gehalte in dien vakkepakket. det is wal leuk natuurlijk! bin blie desse al wat aan de geur bis gewind. Haopelijk hesse um verdreeve als Smoon en ik komme. Dieke Kos Stefan -
31 Januari 2007 - 10:49
Bas:
Daag Annick!
Colleges zijn hier weer begonnen, btj lafjes allemaal nog.. Ik heb zo vergadering bij de TEV, zodat we een mooie reis kunnen neerzetten komend jaar.. Veel plezier
kus -
31 Januari 2007 - 12:30
Tim:
Hee hee Annickje! Wat leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt! Heb je al wat leuke contacten gemaakt in het klasje? Hier alles goed, nog even doorbuffelen in Leusden, en ik ben net terug van mijn Londentraining, en die was supercool: Londen is toch ook zo'n gave stad!
Tot gauw!
X
Tim -
01 Februari 2007 - 09:11
Bart:
Heey Annick,,
Klinkt heel gaaf! Ik zou zo ook weer op Exchange willen! Heel veel plezier daar! ENJOY! :)
01 Februari 2007 - 13:13
Zoezja:
Hi nieckje!
Leuk man al die belevenissen meelezen, maar t valt me tegen dat je een filosofievak laat vallen hoor, met je 8,5 voor SF&WF ;-). Niet te veel naar de chineese mannen kijken (of juist wel) en geniet ervan. x -
02 Februari 2007 - 11:56
Loes:
Hey Annick, leuk weer een berichtje! Ik ben vooral benieuwd naar dat music, drama & theatre, klinkt echt als iets voor jou. Hier zijn de colleges ook weer begonnen zoals je al hebt kunnen lezen, maar is nu nog niet bepaald druk. Laat snel weer een berichtje achter! XxLoes -
03 Februari 2007 - 09:37
Het Werk:
Ni hao,
Hey annick, veel plezier daar in Hong Kong van ons allemaal, wij zijn nu weer lekker aan t werken. We zien je over een paar maanden wel weer :) Oh ja en voor we het vergeten: 院务室、通识教育办公室、校牧室、宗教与中国社会研究中心、
崇基学院神学院、崇基体育部
Groetjes van Ruud, Peter, Frank, Ben, Koen, Emin, Sander, Laura, Lauri, Lieke en Silvia
03 Februari 2007 - 09:46
Weer Het Werk:
De Chinese tekens doen het helaas niet, maarja. Wŏ shi Helanren, Wŏ bu shi Zhongguoren! Zaijian!!! -
12 Februari 2007 - 13:50
Sophie En Ed :
hallo Annick
Leuk dat we zo mee kunnen beleven, wat jij daar allemaal mee maakt. We zullen je berichtjes met belangstelling lezen. Kaarten staat bij ons voorlopig op 'n laag pitje, want je vader en moeder gaan nu eerst op wintersport.
Groetjes Ed en Sophie