Aankomst & eerste paar dagen
Door: Annick
Blijf op de hoogte en volg Annick
25 Januari 2007 | Hong Kong, Hong Kong
Ni zao!
het is alweer 3 dagen geleden dat ik thuis vertrokken ben! Heb genoten van het lange vliegen en de leuke films onderweg :) en was erg blij met de lege stoel naast mij want zo hadden mijn benen wat meer ruimte. Ik was ook helemaal gelukkig met mijn window-seat, maar helaas zat ik precies boven een gigantische vleugel dus mijn zicht was toch lichtelijk beperkt. Ik heb wel onderweg de Himalaya's fantastische dingen gezien: de himalaya's, London by night en de aanblik van Hong Kong vanuit de lucht is werkelijk prachtig. het deed mij een beetje denken aan simcity want ook hier bouwen ze heel veel dezelfde gebouwen naast elkaar.
In Hong Kong zou ik met een paar mensen die ongeveer rond dezelfde tijd aankwamen naar de campus gaan. Niet iedereen hebben we gevonden maar uiteindelijk zijn we met z'n vieren richting HKUST (Hong Kong University of Science & Technology) vertrokken. Onderweg kwamen we er echter achter dat een van ons helemaal niet van dezelfde universiteit was! Met z'n 3-tjes gingen we verder en zijn op een bepaald punt uit de bus gestapt en in de taxi. Die heeft ons toen voor de deur van mijn hall afgezet. Mijn twee reisgenoten moesten echter weer bergop terug lopen met hun bagage want die wonen in een andere hall. Net zoals de taxicheuffeur sprak ook de concierge van de hall geen engels. Bij de taxichauffeur hadden we dat opgelost door hem een blaadje te laten zien waarop in het chinees geschreven stond waar we heen wilden. Bij de concierge ging dat echter niet. Met veel hangen en wurgen heeft hij ons toch begrepen en heeft hij me naar mijn kamer gebracht. De kamer is spotgoedkoop (+/- 500 EUR voor het hele semester)..maar het is dan ook erg minnetjes. In de kamer is de linkerkant van mij. Er staat een kast, een bed, een bureau en een boekenkast. En de rechterkant staat precies hetzelfde, maar dat is van mijn Chinese (???) huisgenoot. Vanochtend is ze voor het eerst op de kamer verschenen, maar ik lag zo voor pampus in bed dat ik te moe was om daarvoor wakker te worden, dus ik heb haar nog niet gesproken. Het bed is ontzettend hard, het is gewoon een matras op een plank. Ook heb ik een enorm prikbord dat alle studenten voornamelijk gebruiken om foto's en kaartjes van thuis op te plakken maar ik heb nix om erop te prikken (dus kaartjes zijn meer dan welkom ;)).Er ligt zo ontzettend veel stof op mijn boekenplankjes en in mijn kast dat ik mijn koffer nog niet uitgepakt heb..eerst maar eens even poetsen. Er staat ook een koelkast in onze kamer maar ik weet niet of mijn huisgenoot die daar neer heeft gezet of dat die voor ons allebei is. Ik hoop het wel want dan kan ik yohgurt en melk halen zodat ik een ontbijtje kan maken. Op onze verdieping (4 hoog) hebben we 2 'badkamers'. Het is een beetje het campingidee. in totaal zijn er 8 douches, 8 WC's en 8 wastafels voor zo'n 50 studentes. Dus ik denk dat tegen de tijd dat colleges beginnen dat dringen wordt. Er is ook een commonroom. Die bestaat uit een aanrecht (keuken kun je het niet noemen want koken kun je er niet) een magnetron wat tafels en een paar banken met een TV. Ik ben er 1 keer uit nieuwsgierigheid naar binnen gelopen maar het stinkt zo ontzettend naar Chinees dat ik daar liever niet ben. Overal stinkt het naar Chinees! Je honger gaat er spontaan van over. Waarschijnlijk is het gewoon even wennen, maar echt een prettige geur hebben die chinezen niet om zich heen hangen. Pas 's ochtends (toen het licht was) zag ik de enorme PLUS van mijn kamer. Ik heb een SUPER-uitzicht over de baai! Daar kun je echt uren naar zitten kijken (foto's zijn onderweg)
Onder de exchangers hangt wel een gezellige sfeer. Het grappige is dat je ze natuurlijk allemaal herkent op de campus dus zo weet je meteen wie exchanger is en wie niet.
Ik heb mijn tijd vooral doorgebrecht met Joe (Frans) en Sam (VS), met wie ik op het vliegveld afgesproken had. Gisteren hebben we een hoop administratieve dingen moeten doen: kamer betalen, inschrijven studentenadministratie en een bankrekening openen (VET een Hong Kong bankpas!!). Daarna zijn we de stad in gegaan om een telefoon voor mij te zoeken en een simkaartje. In de straten van Kowloon kijk je je ogen uit! (het ziet er precies zo uit als op het kaartje van ome Michel.) Ze zijn er hier geloof ik van overtuigd dat aan hoemeer licht, drukte en muziek je de mensen blootstelt, hoe meer ze kopen. We voelden ons wel weer ontzettend thuis toen we bij de IKEA aankwamen (jaja, ze hebben hier ook IKEA). Lekker westers :D. 's avonds zijn we met een groep van ongeveer 40 exchangers op stap gegaan op Hong Kong Island. Vandaag heb ik lekker uitgeslapen (nu het nog kan) en ben toen op onderzoek uitgegaan naar de computerfacilities. En het valt me een beetje tegen. Zo mag je hier niets opslaan (je hebt geen eigen M-schijf ofzo zoals bij de UVT) en ze doen niet aan MSN. De meeste studenten hebben hun eigen laptop meegenomen dus die kan dat niets schelen, maar zo'n ding heb ik niet dus ik zal het hier mee moeten doen.
Ik zal proberen binnenkort wat foto's on-line te zetten zodat jullie een beetje een ID krijgen van de campus en Hong Kong. Vooral de campus op een vrij onmogelijke manier gebouwd.Je snapt gewoon niet hoe ze het ooit voor elkaar gekregen hebben om op zo'n onmogelijke locatie als deze zo'n vreemde, maar toch zeer functionele indeling te maken. Maar het ziet er heel mooi uit.(goed ID voor een excursie misschien Pascal? ;) )
Voor de rest van de week staat er nog een introductie op het program (morgen) en zaterdag heb ik een tour naar ik-weet-niet-meer-waar. Dus het zal wel snel maandag zijn en dan beginnen de colleges en zal er ook gewerkt moeten worden!
(K) uit Hong Kong en tot het volgende bericht.
(K) uit Hong Kong en tot het volgende bericht.
25 Januari 2007 - 09:09
Loes:
Hey Annick, wat leuk om zo snel al iets van je te horen! Wel even wennen dus als ik het zo lees, maar wel enorm leuk. Ik ben echt benieuwd naar de foto's. Tot je volgende bericht! xxLoes -
25 Januari 2007 - 09:15
Gwen:
Hee Annick, superleuk om je verhalen te lezen! Als ik in Venetie zit kunnen we elkaar mooi op de hoogte houden zo! Wat een uitvinding ;) Kanniewachte! Veel plezier nog meis xxx Gwen -
25 Januari 2007 - 09:52
Elisa:
Hey Annick!
Wat vet dat je in Hong Kong zit! Wist helemaal niet dat je daar heen zou gaan:) Maar t klinkt allemaal wel gaaf, alleen wennen aan de chinezen natuurlijk, haha. Heel veel plezier daar en ik ben benieuwd naar je volgende berichtje!
xxx Elisa -
25 Januari 2007 - 10:13
Marijke:
He Annick,
Wel raar dat je nu daar in het verre oosten zit. Heel veel succes maandag en we zullen vast nog wel wat horen. In ieder geval is het best stil in de rabarberflat!!!
xx
Marijke -
25 Januari 2007 - 13:35
Smoon:
Ha zus,
wat een leuke verhalen. De volgende keer zul je met je verjaardag dus geen chinees meer kiezen....haha! Hier is het brrrr, koud dus, en daar? Tot het volgende berichtje, X je zus -
25 Januari 2007 - 16:23
Milou:
Hey!Sneller bericht dan ik had verwacht!De verhaole klinke vuulbelaovend!Zou iig nix veur mich zien,de huule tied chinees ruuke,bahbah!Haop dasse dr snel aan wins!Huul vuul plezeer en geniet dr lekker van! Mien stage is bijna veurbeej,heb maondaag 3 bevallinge gehad,druk druk!Kstuur dich snel 1kaertje veur op dien prikbord! X Milou -
25 Januari 2007 - 18:32
Ronald:
Fraai zicht op de baai van HongKong was onder andere wat je wilde. Zo te lezen is de eerste kennismaking prettig. Hopelijk gaat het goed met je kamergenote. Heb je wat aan je Chinese cursus gehad> -
29 Januari 2007 - 12:30
Marielle:
ha Annick,
Je staat hier op de computer; leuk je verhaal! Je moeder is heeeeeel hard aan het werk, zodat ik tijd heb om je een berichtje te sturen haha. Veel plezier op je eerste collegedag!
.....en van Marisca moet ik zeggen:"...en voorzichtig met pindasaus!"
groetjes Mariëlle -
29 Januari 2007 - 20:01
Jules:
Ha Annick! Hoop dat je het naar je zin hebt, maar aan de verhalen te zien zit / en komt dat wel goed. Leuke site! Veel plezier en geniet er maar van...
Groetjes, Jules! -
05 Februari 2007 - 10:05
Wil:
Hoi Annick,
Fijn dat het je goed bevalt in dat verre Hong Kong.We hebben je verhaal over je aankomst & eerste dagen, colleges, en dagje Macau gelezen. Heel bijzonder en goed omschreven.Het is ook een leuke gewaarwording om nieuwjaar in februari mee te maken.
Verder wensen we jou vanuit Baolder het allerbeste toe.
Groetjes,Maud Wil ,Jop en Puk